Igazán fenséges desszert tele egzotikummal. Az ínycsiklandó bundás ricotta sajt és a Triple Sectől mámorító narancsszirup életre szóló élményt jelent. Aki egyszer megkóstolta, mindig keresni fogja az alkalmat, hogy újra és újra megízlelhesse.
Eklészítés: 10 perc
Megalkotás: 40 perc
Hozzávalók:
A mártáshoz:
A bundás ricottához:
A tálaláshoz:
Egy kis lábosban keverd össze a narancslevet, a cukrot, a vajat, a tejszínt valamint a Triple Sec-et. Melegítsd, míg a vaj el nem olvad, majd forrald fel.
A tűzhelyet vedd kisebb fokozatra, és lassú tűzön főzd a lábas tartalmát, míg az besűrűsödik.
Az olajat forrósítsd fel egy nagy serpenyőben. A bundás sajt hozzávalóit tedd egy nagy edénybe, és alaposan keverd össze őket.
Egy evőkanálnyi masszát tegyél a serpenyőbe, és 1-2 percig süsd mindkét oldalán. Egyszerre 3-4 darab bundás sajtot tudsz kisütni. Kanállal vedd ki őket a serpenyőből, és konyhai papírtörlőn csöpögtesd le.
A bundás sajtokat tálalás előtt szórd meg procukorral, és a narancsmártással tálald. Narancsszeletekkel díszitsd.
Séfünk ötlete:
A kész desszertköltemény tetejére reszelj egy kis sárgarépát. Nem csupán a látványt fokozod vele, az ízek is sajátos harmóniában egyelednek.