* Olasz konyha *

** Recept különlegességek az ezerarcú Itáliából, egyenesen Bergamo-ból, ahol egy helyi étteremből lesem el a különféle fortélyokat **

A saltimbocca, ez a hagyományosan borjúhúsból készült fogás az örök városból, Rómából ered. A hirtelen sült szeletek tetjére helyezett mozarella sajt és a leheletvékony pármai sonka tökéletes harmóniát alkotnak.


Borjú saltimbocca


Eklészítés: 10 perc

Megalkotás: 40 perc


Borjú saltimbocca

Hozzávalók:

  • 4 borjúszelet, egyenként 125 g
  • 2-3 evőkanál vaj
  • 220 g mozzarella sajt, 8 korongra szeletelve
  • 8 szelet pármai sonka
  • egy csomag zsálya
  • 2 teáskanál durván aprított zsálya
  • 1/2 bögre fehérbor
  • 1/4 bögre csirkehúsleves-alap



Húsbárddal klofold ki vékonyra a borjúszeleteket. A vajat forrósítsd fel egy serpenyőben, tedd bele a húst, és gyorsan pirítsd meg mindkét oldalán.

A borjúszeleteket vedd ki a serpenyőből, tegyél rájuk 2-2 szelet mozzarellát és prosciuttót, valamint 2-3 levél zsályalevelet, majd fogvájóval erősítsd össze őket.

Forró grillben süsd a húst kb. 2 percig, míg a sajt olvadni kezd. Melegítsd újra a vajat, add hozzá a zsályát és 1 percig süsd. Öntsd hozzá a fehérbort, és hagyd, hogy a mártás kissé besűrűsödjön.

Öntsd a mártást a húsra, és azonnal tálald.




Séfünk ötlete:


Szokás a saltimboccához gombát és reszelt parmezán sajtot használni a már említett összetevők mellett. A gazdag feltét miatt ilyenkor összegöngyölik a borjúszeleteket, összetűzik fogvájóval, és kis tekercseket sütnek ki.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 5
Heti: 7
Havi: 18
Össz.: 21 111

Látogatottság növelés
Oldal: Borjú saltimbocca
* Olasz konyha * - © 2008 - 2024 - olaszkonyha.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »