A saltimbocca, ez a hagyományosan borjúhúsból készült fogás az örök városból, Rómából ered. A hirtelen sült szeletek tetjére helyezett mozarella sajt és a leheletvékony pármai sonka tökéletes harmóniát alkotnak.
Eklészítés: 10 perc
Megalkotás: 40 perc
Hozzávalók:
Húsbárddal klofold ki vékonyra a borjúszeleteket. A vajat forrósítsd fel egy serpenyőben, tedd bele a húst, és gyorsan pirítsd meg mindkét oldalán.
A borjúszeleteket vedd ki a serpenyőből, tegyél rájuk 2-2 szelet mozzarellát és prosciuttót, valamint 2-3 levél zsályalevelet, majd fogvájóval erősítsd össze őket.
Forró grillben süsd a húst kb. 2 percig, míg a sajt olvadni kezd. Melegítsd újra a vajat, add hozzá a zsályát és 1 percig süsd. Öntsd hozzá a fehérbort, és hagyd, hogy a mártás kissé besűrűsödjön.
Öntsd a mártást a húsra, és azonnal tálald.
Séfünk ötlete:
Szokás a saltimboccához gombát és reszelt parmezán sajtot használni a már említett összetevők mellett. A gazdag feltét miatt ilyenkor összegöngyölik a borjúszeleteket, összetűzik fogvájóval, és kis tekercseket sütnek ki.