* Olasz konyha *
** Recept különlegességek az ezerarcú Itáliából, egyenesen Bergamo-ból, ahol egy helyi étteremből lesem el a különféle fortélyokat **
Ínycsiklandó fogás a különleges tésztaételek kedvelőinek. A kagylók ízvilága remekül harmonizál akár valamilyen paradicsomos, akár tejfölös-foghagymás öntettel.
Bébikagylós, chilis, foghagymás spaghettini
Eklészítés: 20 perc
Megalkotás: 30 perc

Hozzávalók:
- 410 g spaghetti tészta
- 85 ml olívaolaj
- 4 gerezd felaprított foghagyma
- 4 finomra aprított piros chilipaprikat
- 2 bögre finomra kockázott paradicsom
- 650 g konzerv vagy friss bébikagyló
- 1/3-ad bögre felaprított petrezselyem
- 2 citrom levél
- só, frissen őrölt fekete bor
A spaghettinit főzd ki forrásban lévő, egy kis olajjal kevert vízben. Tartsd hideg csapvíz alé, míg kihűl, majd tedd félre.
Az olaj felét forrósítsd fel, és lassú tűzön kissé pirítsd mega foghagymát. Add hozzá a chillit, valamint a paradicsomot, majd süsd néhány percig.
Add hozzá a kagylót, a petrezselymet, a citromlevet, a maradék olajat, a spaghettini tésztát, és további 5 percig melegítsd át. Sóval és őrölt borssal fűszerezd.
Séfünk ötlete:
Ha friss kagylót használsz, csapvíz alatt mosd meg (a héját éles késsel vagy súrolókefével súrold). Tedd őket egy nagy edénybe, önts rájuk egy kis vizet, és lassú tűzön melegítsd, míg kinyílnak. Dobd ki azokat, amelyek zárva maradtak.
Oldal: Bébikagylós, chilis, foghagymás spaghettini
* Olasz konyha * - © 2008 - 2025 - olaszkonyha.hupont.hu
A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap
ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat