Olajban és vajban szép pirosra sütött csirkemellfalatok, nyakon öntve illatos, bazsalikomos mártással, ellenállhatatlanul csábítanak. Csak arra kell ügyelnünk, nehogy a végén az étel kevés legyen.
Eklészítés: 10 perc
Megalkotás: 35 perc
Hozzávalók:
A bazsalikom mártáshoz:
A lisztet keverd össze a sóval, borssal, majd egyenletesen borítsd be vele a csirkét, a fölösleget rázd le.
Az olajat és a vajat forrósítsd fel egy lábosban, tedd bele a csirkét és közepes lángon 5-6 percig süsd mindkét oldalát. Vedd ki a lábosból, és tartsd melegen.
A bazsalikomkrém-mártás elkészítése: Töröld ki a lábast, forrósítsd fel a vajat, majd tedd bele a foghagymát, és 2 percig süsd. Öntsd hozzá a csirkehúsleves-alapot, a tejszínt, valamint a citromlevet, forrald fel és hagyd, hogy kissé besűrűsödjön.
Közvetlen tálalás előtt add hozzá a bazsalikomot, sózd, borsozd a mártást, majd a csirkével tálald.
Séfünk ötlete:
Próbáld ki egészen más módon elkészített bazsalikommártással. A vajban pirítsd meg apróra vágott vöröshagymát, keverj hozzá paradicsompürét, majd hígítsd fel fehérborral és egy kevéske vízzel, végül add hozzá a bazsalikomot és ízlés szerint sózd.